Skip to main content

Winddoeken met print.

Tennisdoek.nl levert de bekende bedrukte winddoeken. Wij werken alleen met de allerbeste materialen: in Europa geproduceerd HDPE winddoeken van 170gr/m2.

Deze hebben een windreductie van maarliefst 70%.

Zo houden ze veel wind tegen maar zijn ze voldoende doorlatend om het hekwerk niet teveel te belasten. Wij leveren winddoeken in de standaard kleuren lichtgroen, donkergroen en zwart. Overige kleuren kunnen we op aanvraag leveren. Indien gewenst verzorgen we ook de opmaak van uw winddoeken.

Vraag direct een offerte aan
Tennisdoek-Beverwijk-Bedrukte-tennisdoeken-bestellen-voor-tennisverenigingen-Tennisdoek

Wij kunnen uw bedrukte winddoeken in elke gewenste maat leveren.

Standaard leveren we 4 maten:

  • 6×2 meter
  • 12×2 meter
  • 17×2 meter
  • 18×2 meter

Ook kleinere breedtes en andere lengtes van de doeken zijn mogelijk.

De afwerking van onze doeken vindt ook plaats in Nederland waardoor u verzekert bent van een hoge kwaliteit en lange levensduur.

De winddoeken zijn rondom gezoomd en afgewerkt met versterkte band, verstevigde hoeken en met verzinkte zeilogen.

Dit betekent dat ze ook erg duurzaam zijn en bij zeer sterke winden niet zomaar zullen scheuren. Wij leveren onze doeken altijd met gratis bijgeleverde verzonken musketonhaken waardoor u ze eenvoudig kunt bevestigen op uw hekwerk en u ervan verzekerd bent dat ze vele jaren goed blijven zitten.

Uiteraard kunt u voor de bevestiging van de winddoeken ook tie-rips gebruiken als u dat wilt.

Onbedrukte winddoeken.

Ook voor onbedrukte winddoeken bent u bij tennisdoek.nl aan het juiste adres. Wij leveren alle maten tegen zeer scherpe prijzen. Uiteraard met de hoge kwaliteit die u van ons gewend bent.

Bent u een wederverkoper van tennisdoeken? Neem contact met ons op en wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn.

Vraag direct een offerte aan

Wat is het voordeel van Tennisdoek HDPE materiaal?

Tennisdoeken worden standaard gemaakt van HDPE. Dit is een soort plastic. Eerst worden pallets gesmolten, dan worden er draden van geperst en daarna wordt het materiaal gewoven tot tennisdoek. Tot slot komt er een versterkte zoom in en worden en zeilogen in geslagen.

Dit HDPE tennisdoek materiaal biedt een aantal voordelen. Een van de voordelen van dit materiaal is dat het wind tegenhoudt, wat prettig is voor de spelers. Maar het is wel enigszins windddoorlatend. Dat is belangrijk omdat je niet wilt dat je hek uit de grond wordt getrokken wanneer het flink waait. Daarom kun je dus ook geen mesh doek gebruiken op je hekwerk omdat mesh niet winddoorlatend genoeg is voor grote oppervlaktes. Naast dat mesh glimt en dat het stug is, loop je de kans dat je hekwerk wordt beschadigd wanneer het hard waait. Geval van goedkoop duurkoop dus.

Bij Tennisdoek.nl werken we met HDPE van 170 grams/m2. Dat betekent dat een vierkante meter van ons materiaal 170 gram weegt. Je hebt ook 140 grams/m2 en bijvoorbeeld 200 grams/m2 tennisdoek. Hoe hoger het grammage, hoe meer wind het materiaal zal tegenhouden. Daarbij is een hoger grammage ook weer duurder, zwaarder en belastender voor je hekwerk. Onze 170 grams/m2 levert een windreductie op van ongeveer 70%. 140 grams/m2 levert een windreductie van ongeveer 40%. 200 grams/m2 levert een windreductie van ongeveer 80%. Uiteraard is dit een gemiddelde, de precieze reductie is mede afhankelijk van het materiaal, de manier van weven, de manier van bedrukken, etc.  Mesh materiaal is vaak rond de 300 grams/m2 en heeft een andere structuur waardoor de wind er minder makkelijk doorheen gaat. Tennisdoek.nl heeft HDPE 170 grams/m2 omdat dit in onze ogen de beste prijs versus kwaliteit biedt en het geschikt is voor bijna alle hekwerken. Dit betekent ook dat ons HDPE 170 grams/m2 tennisdoek ongeveer 2x zo veel windbelasting aan kan als een mesh doek.

Naast winddoorlatend is HDPE tennisdoek ook UV werend waardoor het vele jaren meegaat zonder dat het verkleurd. Ook is het relatief goed te recyclen. Dit recyclen is iets wat nog niet echt gebruikelijk is in deze branche. Tennisdoek.nl zet zich in om gebruikte winddoeken een tweede leven te geven om zo de levensduur te verlengen en de milieubelasting te verminderen.